Mesec mehkih veščin Motivator

Taktičen Enakopraven Angažiran Motiviran

Na Fakulteti za družbene vede je v okviru projekta noVEMber, 21. novembra 2013 potekala delavnica: Taktičen Enakopraven Angažiran Motiviran. 

Motivator je v okviru projekta izvedel delavnico, glede na potrebe in želje, ki so jih izpostavili mladi.

Zakaj? Tako v času študija kot tudi na karierni poti je za dosego ciljev pogosto potrebno sodelovati z drugimi. Poleg tega je učinkovito delo v skupini ena izmed osnovnih veščin, ki jih iščejo zaposlovalci.

Na delavnici smo se dotaknili faz timskega dela, si pogledali kaj vpliva na vedenje ljudi, katere vrednote motivirajo določen tip osebe, ustrezen pristop do vsakega posameznika ter razloge, za pogoste »zaplete« z določenimi tipi oseb.

Dejstvo je, da je za nekatere najpomembneje, da so stvari opravljene hitro in učinkovito. Za druge pa je pomemben tehten premislek in skrbno načrtovanje. Spet tretje skrbi človeški vidik in čustva sodelujočih, ki jih velikokrat postavljajo pred svoje zadovoljstvo. Ti pristopi se popolnoma razlikujejo med seboj, vendar je vsak zelo dragocen in koristen za določene zadolžitve.

Za učinkovito sodelovanje v realnih situacijah smo podano teorijo ozavestili preko praktičnih vaj in tako poskrbeli, da se podana teorija že danes lahko uporablja v praksi.

“Če spremeniš način, kako gledaš na stvari,

se stvari, na katere gledaš, spremenijo.

” W. Dyer

Projekt noVEMber je celomesečni projekt, namenjen vsem študentom, željnim novega znanja in izkušenj. V tem jesenskem mesecu se bo zvrstilo 24 brezplačnih treningov mehkih veščin, na katerih bomo študentje trenirali svoje javno nastopanje, kreativno razmišljanje, skupinsko delo, vodstvene sposobnosti in druge veščine, ki so še kako pomembne za pridobitev prve zaposlitve, zelo prav pa pridejo tudi v vsakodnevnem življenju.

Študentom namreč pogosto manjka neformalne izobrazbe in izkušenj, kar je eden glavnih razlogov, ki mladim otežujejo pot do službe.

Več o projektu: http://www.november.si/