Twitter_Motivator

Vprašanja kadrovikov pri Twitterju

 Bi si želeli delati za Twitter?

Če je odgovor pritrdilen, potem preberite, na katera vprašanja morate znati odgovoriti, saj so prav ta vprašanja dobili kandidati za delo pri tem velikem družbenem omrežju. Za nekatere odgovore potrebujete tudi domišljijo.

Časopis Bussines Insider je sestavil seznam 15 vprašanj, ki so se pogosto pojavljala na pogovorih s potencialnimi sodelavci Twitterja, ki so dobili priložnost za razgovor in so kasneje ta vprašanja objavili na spletu. Nekatera vprašanja so povsem običajna, na podlagi njih pa kadrovniki v Twitterju izdelajo profil potencialnih sodelavcev. Druga vprašanja pa so povsem svojevrstna, da bi na njih odgovorili, pa potrebujete tudi nekaj domišljije. 

1. Izberi si poljubno temo: hobi, s katerim se ukvarjaš, knjigo, ki si jo prebral, projekt, na katerem delaš ali karkoli drugega. Imaš pet minut, da to pojasniš!

2. Povej nekaj o blagovni znamki, za kateri meniš, da ima dober marketing, potem pa še nekaj o takšni, za katero meniš, da ima slab marketing.

3. Kaj je zate razburljivega pri Twitterju, kot blagovni znamki?

4. Kaj bi naredil, če bi tvoj sodelavec vztrajal, da se postopa popolnoma nasprotno tvojemu predlogu?

5. S čim bi ti doprinesel podjetju?

6. Koliko žogic za golf lahko spravimo v šolski avtobus?

7. Zakaj te ne bi zaposlili?

8. Kateri meme (spletni “štos”), ti je najbolj všeč?

9. Kaj želiš početi v prostem času?

10. Misliš, da je to korak nazaj v tvoji karieri?

11. Bi se kadarkoli preselil zaradi te zaposlitve?

12. Kateri film si nazadnje gledal v kinu?

13. Kakšni so tvoji petletni načrti?

14. Česa se bojiš?

15. Kako bi se moral Twitter prilagoditi, da bi ostal pomemben in konkurenčen?

Brez dvoma bi številni danes radi delali za spletno družbeno omrežje Twitter (zato pa je jasno, da ta podjetje vsak dan dobi goro prošenj za delo), saj ni malo strokovnjakov, ki se strinjajo, da Twitterju in drugim omrežjem, kot je tudi Facebook, v bližnji prihodnosti dnevi še niso šteti.

Vir: http://www.24ur.com/