Zaposlovanje Motivator

Predvidene zaposlitve l. 2014

Prispevek o podjetjih, ki bodo v letošnjem letu zaposlovala smo zasledili v  Časniku Finance. 

Revozu se zaradi proizvodnje novih modelov Renault in Smart že pričeli s postopnim zaposlovanjem, do konca leta načrtujejo skupno 270 novih sodelavcev, predvsem za delo v proizvodnji.

Krki napovedujejo skupno 4 odstotke novih zaposlenih v Sloveniji in tujini, predvsem s področja farmacije in kemije, nekaj pa tudi z drugih naravoslovnih, tehničnih in družboslovnih smeri.

Boxmark Leather je letos zaposlil že 200 novih delavcev, predvidoma pa bodo iskali še nekje 50 novih sodelavcev, predvsem za delo v razvoju. Potrebujejo predvsem strokovnjake za tekstil in tudi nekaj ekonomistov.

Pri Lidlu imajo v planu nekaj 10 novih zaposlitev, navadno se največ zaposluje v jeseni, nekaj malega pa tudi skozi celo leto. Predvsem dajo velik poudarek na 24-mesečnem uvajanju mladih kariernih začetnikov, pri katerih pa pogrešajo predvsem tekoče znanje nemškega jezika.

Sibo Gračuna glede na pričakovano 10-12% povečanje prihodkov namerava zaposliti 10 do 12 novih sodelavcev. Iskali pa bodo predvsem obdelovalce kovin in strojne tehnike. Vsak zaposleni pa mora opraviti tudi 18-urno interno izobraževanje, da se seznani z vsemi standardi.

V družbi Bartec Varnost bodo sočasno z dodatnimi novimi prostori iskali tudi nove kadre. Ekipi, ki šteje 177 zaposlenih se bo tako predvidoma pridružilo 10 novih sodelavcev, predvsem tisti s strojno in elektro izobrazbo, pa tudi nekaj inženirjev za razvoj in prodajo.

Pacloc, podjetje za izdelavo lesene embalaže, bodo poleg 6 že zaposlenih iskali še 6 dodatnih za preprosta tesarska dela.

V Magenti bodo letos na novo zaposlili 30 sodelavcev, kar je 4 manj kot lansko leto, in sicer za delo v proizvodnji.

Letrika s pomočjo štipendiranja pride do strokovnejšega kadra. Letos nameravajo zaposliti nekaj 10 novih sodelavcev, predvsem strojnike s srednjo in visoko izobrazbo za delo v razvoju in tehnologiji.

V podjetju Novem Car Interior Design bodo zaradi novih naročil s strani koncerna BMW in Porsche zaposlili več kot 170 novih delavcev, ki se bodo tako pridružili ekipi, ki trenutno šteje 420 zaposlenih.

Droga Kolinska bo iskala nove sodelavce predvsem iz IT področja, v logistiki in prodaji, in sicer okoli 10.

Unior bo ob ugodni poletni sezoni iskal predvsem študente ter delavce za določen čas za delovna mesta: obdelovalec kovin, strojni tehnik, kuhar, natakar.

Medisu do poletja ne predvidevajo večjega števila zaposlitev, morda kakšnih 5 novih delovnih mest z naravoslovnega področja, občasno pa zaposlijo tudi koga iz področja ekonomije.

Luka Koper bo zaradi upokojitev in povečanja novih delovnih mest ba operativnih delih iskala približno 15 ljudi, predvsem z osnovnošolsko in srednješolsko izobrazbo.

Danfoss Trati bodo iskali nekje 10 strojnikov.

Tudi v podjetju BSH Hišni aparati načrtujejo nove zaposlitve, predvsem diplomirane strojne inženirje, elektrotehnike, ekonomiste, logiste in ter delavce v proizvodnji.

Žito bo zaposloval v manjšem obsegu in sicer sodelavce za izvoz, tako da bodo iskali kadre, ki bodo pokrivali trge EU in tudi čezmorske države (Rusija, Kitajska). Nekaj pa predvidoma tudi v sami proizvodnji in sicer peke, pomožne živilske delavce, viličariste, skladiščnike …

Studio Moderna ne podaja konkretnih številk, zaposlovali bodo v skladu z rastjo podjetja. Nameravajo pa dati priložnost iskalcem prve zaposlitve in študentom na področju prodaje in podporne funkcije.

GEN-i bo iskal nove sodelavce za področje trgovanja z energenti in prodajo energentov.

Vir: Časopis Finance (18. marec, 2014)

Več o ostalih podjetjih, ki prav tako zaposlujejoOutfit7, Klika, Nil, Zemanta, Red Orbit, Cosylab, Databox, Celtra,  …)  lahko najdete na tej povezavi.