Sonja Čeh

Predstavitev na Fakulteti za management

Študenti Fakultete za management so v Škofji Loki, 30. maja 2014, v okviru magistrskega predmeta Podjetništvo pod vodstvom doc. dr. Jasne Auer Antončič, pripravili predstavitve podjetnikov in njihovih življenjskih poti ter podjetij. Študenti so najprej opravili intervjuje s podjetniki, na koncu pa jim je publika še zastavila vprašanja. Predstavitve so bile zelo raznolike in zanimive, hkrati pa za študente nadvse poučne.

Najprej se je predstavilo novo podjetje SIGNAPPS d. o. o. iz Ljubljane, ki se ukvarja s spletnimi storitvami in oblikovanjem. Podjetnika g. Primož Božič in g. Mare Hieng Zupančič sta povedala, da so ustanovitelji za zagon podjetja prispevali svoj kapital, našli pa so tudi poslovnega angela, ki je bil nad njihovo idejo navdušen. Večjih težav pri zagonu podjetja niso imeli, razen s kadrom, saj del ekipe ni bil dovolj fleksibilen za potrebe trga. Po zamenjavi kadra je podjetje zaživelo, prav tako niso imeli težav pri širitvi poslovnega trga.

Drugo podjetje, ki se je predstavilo, ima stalne stranke ter pridobiva še nove. Podjetje Motivator, Sonja Čeh s. p. iz Ljubljane, se ukvarja z izobraževanjem mehkih veščin, kot so komuniciranje vodij ter zaposlenih, delavnice telefonskih komunikacij, NLP, pridobivanja EU sredstev. Nastop podjetnice Sonje Čeh je očaral mnoge poslušalce, kar so nagradili z bučnim aplavzom. Podjetnica je kot dobro lastnost podjetnika poudarila fleksibilnost, radovednosti in vztrajnost. Svetovala je, da naj vsak uživa v tem, kar dela in bo uspeh zagotovljen.

Tretje podjetje DASE, poslovne storitve, d. o. o. iz Ljubljane, nam je predstavil študent Fakultete za management in direktor Selvedin Duraković, ki je z gosti delil zanimivo zgodbo podjetnika, ki venomer išče nove poslovne izzive, in če se porodi nova poslovna ideja, jo z močno voljo skuša uresničiti. Svojo pot je začel že kot študent in je poleg rednega študentskega dela ustanovil tudi podjetje za gradbene storitve. V času gradbene krize se je preusmeril v druge dejavnosti, kot so IT rešitve in oglaševalski projekti. Zadnje čase pa se ukvarja z mrežnim marketingom, s projektom Mojlife. Nikoli ne odnehaj in nikoli ne obupaj je njegov moto, ki mu zvesto sledi na vsaki novi poslovni poti.

Vir: http://www.fm-kp.si/si/novice/1607