People's media Motivator

Kreativne metode

Kreativne metode za spodbujanje evropske enakosti

PEOPLE´S MEDIA, organizator izobraževanja iz Gradca (Austrija), je med svojim sodelovanjem s številnimi partnerji pri več evropskih projektih razvil strategije za premagovanje ovir pri poročanju v medijih, ki jih sedaj učinkovito širi med udeležence svojih izobraževalnih delavnic.

Dvanajst udeležencev iz devetih evropskih držav je med enotedenskim programom izobraževanja (15.10. – 22.10.2012)  izmenjavalo svoje izkušnje, poglede in vidike. Tematsko smo izvajali metode za razvoj idej in možnosti, ki povečujejo socialno, politično, ekonomsko, etnično in enakost med spoloma znotraj evropskih držav.

Udeleženci smo se seznanili z alternativnimi metodami, ki pripomorejo k obveščanju javnosti o neznanih in neodvisnih vsebinah.  Da bi spodbudili državljansko novinarstvo je bil poudarek izobraževanja na uporabi širokega nabora ustvarjalnih tehnik (asociativne igre, grafične upodobitve, morfološka matrike, vloge Osborne,itd.) in na digitalnih tehnologijah za učinkovit način dela.

Namen uporabe ustvarjalnih tehnik je povečanje moči uma, zbranosti, duševne produktivnosti in strukturiranja misli. Novinarji, pisatelji, oglaševalci,izumitelji, znanstvenikiin umetniki redno uporabljajo te preproste metode pri strukturiranju besedil ter ob miselnih blokadah. Ob uporabi pridobijo alternativna stališča in najdejo rešitve. Vse omenjene metode pa se seveda lahko uporabijo za razvoj katerekoli oprijemljive ali abstraktne teme.